Bloodhound LSR Project
Denne bilen skal fraktes til Sør-Afrika for å gjennomgå en høyhastighetstest i oktober.

Annonse


Denne bilen skal oppnå hastighet på 800 km/t i oktober

Bloodhound Land Speed Record Project (LSR)-bilen, tidligere kjent som Super Sonic Car (SSC), skal endelig få måle kreftene sine når den testes i oktober i år.

Testen vil foregå på en uttørket innsjø ved Hakskeen Pan i Sør-Afrika. Målet er å få bilen opp i spinnville 800 kilometer i timen. Klarer teamet å oppnå denne hastigheten vil det være et stort skritt på veien mot en ny verdensrekord for kjøring på land.

Designet for toppfart på 1 600 km/t

I 2017 gjennomførte selskapet sin første test på Cornwall-flyplassen, da ble det oppnådd en hastighet på 320 km/t. Den rakett- og jet-drevne bilen er imidlertid designet for å kjøre opptil 1 600 km/t.

– Hakskeen Pan er en av de få plassene i verden som er lang nok. Det er det beste stedet for å teste bilen vår. Dette har vært planlagt i årevis, sier selskapet i en pressemelding.

Annonse
Bilen som skal testes denne gangen har en rekke forbedringer sammenlignet med den som ble brukt under forrige forsøk. Nå har teamet lagt til en fallskjerm i bremsesystemet, økt lufttrykket og installert et system som kan oppdage brann, for å nevne noe.

På kanten av stupet

I 2018 var Bloodhound på randen av konkurs, men ble i siste liten reddet av den britiske forretningsmannen Ian Warhurst. Hvor mye penger han investerte i prosjektet vites ikke, men Warlust har avslørt at det er snakk om mellom 1-10 millioner dollar.

– Jeg er så glad for at vi kan annonsere Bloodhounds første tur til Sør-Afrika for disse høyhastighetstestene. Dette er ulikt alt annet – med de nye mulighetene som teknologien gir oss kan teamet teste bilens design ved å bruke computational fluid dynamics (CFD), noe som lar oss samle inn og dele data om bilens ytelse i sanntid. I tillegg kjører vi bilen på en helt nyt overflate. Hjulene har blitt designet spesifikt for dette ørken-aktige underlaget, men det er uansett viktig å teste dem i høye hastigheter før vi gjør prøver oss på verdensrekorden, sier selskapet.

Hvis testkjøringen blir vellykket, vil Bloodhound returnere til Sør-Afrika neste år for å et reellt verdensrekordforsøk. Målet er da å finne ut om bilen faktisk er i stand til å oppnå hastigheter opp mot 1 600 km/t.


Kilde:
Arstechnica / Bloodhound

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse