sony-wf-1000-xm3
Sony WF-1000XM3 tilfredsstiller mange sjeler med elegant design og lovnad om at suksessoppskriften fra hodesett-variantene er bevart.

Annonse


Sony introduserer ekte trådløse ørepropper med støykansellering

Det ville ikke vært en overdrivelse å si at Sony har hatt enorm suksess med sin støykansellerende hodesett som er WH-1000XM3. Da er det ekstra stort når det japanske selskapet annonserer et tilsvarende sett i mindre og mer kompakt versjon – vi prater selvfølgelig om øreproppene WF-1000XM3.

Suksessoppskriften er intakt

Med de nye støykansellerende øreproppene i ekte trådløs formfaktor så bruker Sony suksessoppskriften vi kjenner til fra før. Selskapet lover at samme kvalitet på støykansellering i disse som med det kritikerroste hodesettet deres – en bragd i seg selv, og noe vi ser frem til å teste.

På hver av proppene finner man et sett med eksterne mikrofoner som leverer støy fra utsiden til en dedikert QN1e-brikke som står for støykanselleringen. Denne brikken er en videreføring av QN1-brikken som er å finne i WH-1000XM3 og som tilbyr blokkering av bakgrunnsstøy fra øverste hylle.

I likhet med hodesettene så er det den samme brikken som står for overføring mellom digital til audio (24-bit) – dette kombinert med Sonys egne Sound Enhancement Engine HX-funksjon skal gi den samme, detaljerte lydopplevelsen som det mye omtalte hodesettet. Funksjonen oppskalerer lyd i komprimert format for å gjenskape noe autentisiteten som går tapt i overføringen.

Annonse
Bruker samme teknikk som Apple for å unngå tilkoblingsproblemer

For å unngå det store problemet som er at ekte trådløse propper ofte preges av tilkoblingsfeil som følge av at proppene må koble seg mot hverandre gjennom Bluetooth, så har Sony lent seg på å bruke en dedikert brikke for at begge proppene kobler seg direkte til enheten det spilles lyd av, på samme måte som med Apples AirPods.

Batteritiden er på seks timer og ladeboksen er i stand til å lade opp proppene for ytterligere 24 timers lyttetid. Sony har klart å snike inn en fin liten ladefunksjon som gjør at du får 90 minutters lyttetid på en rask ti-minutters ladeøkt.

Den såkalte Quick Attention-modusen er også implementert i WF-1000XM3. Det betyr at du kan plassere en finger på venstre propp for å senke lydnivået og slippe inn lyd fra omgivelsene dersom du trenger det.

Sony WF-1000XM3 får du i svart eller sølv for en pris på 230 dollar – dette tilsvarer rundt 2000 kroner. Øreproppene blir tilgjengelige senere i juli, vi vil oppdatere med nøyaktig norsk pris og lanseringsdato så fort dette foreligger.

Kunne du tenkt deg disse øreproppene eller har du noen andre i sikte?

Kilde:
TechRadar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse