SwiftKey Gmail
SwiftKey er blant appene som mister tilgang til Gmail-data fra 15. juli.

Annonse


SwiftKey mister funksjonalitet etter nye Google-regler

Fra og med 15. juli får ikke tredjepartsutviklere lenger tilgang til data fra Gmail uten å betale for en dyr sikkerhetsutredning.

En slik utredning kan ifølge Ars Technica koste opp mot 640.000 kroner.

Googles nye regler trer i kraft 15. juli, og disse nye reglene er et tiltak for å øke sikkerheten til brukerne, opplyser selskapet. Reglene betyr at enkelte apper mister tilgang til Gmail og Google Drive.

Får ikke lære av Gmail-aktiviteten din

E-post-appen Nine er blant de berørte appene, det samme er SMS Backup+ og den populære Android-appen SwiftKey. Sistnevnte app benytter seg av Gmail-data for å lære algoritmene hvordan du skriver. Fra og med 15. juli får ikke SwiftKey tilgang til disse dataene lenger.

Annonse
SwiftKey-brukere får nå en e-post fra Google der det kommer frem at utviklerne må rette seg etter nye retningslinjene for å beholde tilgangen til Gmail.

«Hei. Selv om du ikke trenger å gjøre noe, vil vi informere deg om at følgende apper kan miste tilgangen til data i din Google-konto, inkludert Gmail-innhold. Hvis disse appene ikke møter tidsfristen for å overholde våre oppdaterte retningslinjekrav, vil de miste tilgangen til din konto fra og med 15. juli 2019: SwiftKey-konto»

De nye reglene for Google Drive skal gjelde fra 2020.

Kilde:
Ars TechnicaAnnonse


Annonse


Annonse


Annonse