Phillips Hue
Phillips Hue skal gjøre det enklere å bli kunde.

Annonse


Nå slipper du å kjøpe dette for å bruke Phillips Hue

Phillips Hue tilbyr smarte lyspærer, og nå får produktserien den største oppgraderingen hittil. På tide, vel å merke; for det Phillips introduserer nå har konkurrentene hatt i lang tid.

Selskapet begynner nå leveringen av lyspærer som har Bluetooth integrert. Det betyr at de kan brukes uten den dyre hub-en som har vært påkrevd fram til nå (koster flere hundre kroner). Det betyr altså at at du kan, så lenge du har en smarttelefon, kontrollere lysene direkte fra telefonen etter å ha festet lyspæren.

Du kan skru lysene av/på, dimme lyset, endre fargetemperatur og koble dem til Amazon Alexa eller Google Assistant.

Dårligere rekkevidde enn Zigbee

Denne nyheten vil trolig gjøre Phillips Hue-lys mer attraktivt ettersom innstegsprisen blir langt lavere. Det er heller ikke mange ulemper med Bluetooth-teknologien, dog skal det nevnes at rekkevidden minskes. Det trådløse Zigbee-systmet som Hue-lyspærer tradisjonelt har brukt, slår Bluetooth på dette området. Bluetooth-lyspærene vil heller ikke være direkte tilkoblet internett. Dermed er du låst til å styre lysene fra en telefon som befinner seg innen rekkevidde. Du får med andre ord ikke muligheten til å skru av lysene via appen når du ikke er hjemme.

Annonse


Disse får Bluetooth først

Men Hue-lyspærene vil fortsatt inneholde Zigbee-teknologien. Så hvis du virkelig ønsker å styre lysene fra utsiden av huset kan du fortsatt kjøpe hub-en. Signify, selskapet som produserer Hue-lyspærene, anbefaler å kjøpe hub-en når du bruker flere enn 10 lyspærer.

Det er Hues A19 og BR30-lyspærer som får Bluetooth-teknologien først. Prisene vil være så å si uforandret. Foreløpig ser det ut til at pærene kun er lansert i USA. Vi skal oppdatere saken når vi vet mer om norske priser og lanseringsdato.

Flere Hue-produkter med Bluetooth lansere senere i år og neste år, melder Signify.

Kilde:
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse