Lightyear One elbil
Produksjonen av Lightyear One skal etter planen settes i gang i 2021.

Annonse


Solcelle-bilen Lightyear One får rekkevidde på 725 kilometer

Lightyear har akkurat avduket sin første prototyp av den solcelledrevne el-bilen Lightyear One.

Bilen, som er dekket av solcellepaneler, skal etter planen produseres fra og med 2021, ifølge selskapet.

Ingeniørstudentene som står bak den spesielle bilen har erfaring med solcelleteknologi; i 2013, 2015 og 2017 vant de verdens mest kjente solcelle-billøp – nemlig World Solar Challenge.

Beskjedne 12 km på én time med solcellelading

Selskapet hevder at bilen får en rekkevidde på 725 kilometer fra det innebygde batteriet, som i tillegg lades via en rekke solcellepanelertaket og panseret. Solcelleladingen skal kunne gi bilen 12 kilometers rekkevidde på en time.

Annonse


Ifølge Lightyear skal solcellene være 20 prosent mer effektiv enn tradisjonelle modeller, og de har forsterket beskyttelsesglasset som skal forhindre skade på panelene.

Hevder de slår Tesla Model S på rekkevidde

Nå skal det sies at 12 kilometer rekkevidde på én time er ganske lite. Men heldigvis kan bilen også lades som en tradisjonell el-bil. Lightyear One støtter opptil 60kW hurtiglading og kan gi deg 507 kilometers rekkevidde på én time. Totalt har bilen fire elektriske motorer.

Til tross for treg solcellelading er den totale rekkevidden på 725 kilometer uansett imponerende – det er mer enn samtlige konkurrenter, inkludert Tesla Model S, som har en oppgitt rekkevidde på 610 kilometer.

Stiv pris

Lightyear har lagt ut 89 Lightyear One-biler for reservasjon og alle er nå reservert. Den første modellen som skal lanseres, Pioneer Edition, vil produseres i 500 eksemplarer og få en prislapp på 149 000 euro, noe som tilsvarer ca 1,45 millioner kroner.

Selskapet opplyser at flere modeller vil produseres etter hvert.

Hva synes du om denne bilen?

Kilde:
The Verge