Facebook anklager Apple for å være for eksklusive
Apple-sjef Tim Cook uttalte seg også i fjor om Facebook.

Annonse


Facebook anklager Apple for å være for eksklusive

De to teknologi-kjempene Facebook og Apple har i en lengre periode holdt på med skittkasting mot hverandre. Vel å merke uten å direkte navngi motparten – men det hersker liten tvil om hvem de snakker om.

Hinter om at Apple er en “VIP klubb”

En av toppsjefene hos Facebook, Nick Clegg, kom denne uken med flere uttalelser som nok var ment rettet direkte mot Apple. Clegg sa:

”Facebook er gratis – for alle. Enkelte store teknologiselskaper tjener penger på å selge dyre tjenester eller maskinvare, eller noen ganger begge eller – til forbrukere i velutviklede, rikere land. De tilhører en eksklusiv klubb, kun tilgjengelig for velstående forbrukere med midler til å kjøpe verdifull maskinvare og tjenester.”

Sier Facebook er mer for alle

Videre sa han: “Det finnes ikke noe eksklusivitet hos Facebook. Ikke noe VIP tilgang. Ikke noe business-klasse. Våre tjenster er like tilgjengelige for studenter i Guatemala, kvegbønder i midtvesten av USA, kontorarbeidere i Mumbai, grunderfirmaer i Nairobi, eller drosjekjørere i Berlin. Mer enn 2 milliarder mennesker bruker våre platformer – fordi de kan”

Annonse
Bemerkningen kom rett i kjølvannet av noe Apple-sjef Tim Cook  kommenterte om ved Stanford University forrige uke. Cook hintet om at de store selskapene i Silicon Valley (hvor Facebook er kjent som den største) burde gjøre mer for å beskytte brukernes personlige data.

Cook uttalte seg også ganske krast mot Facebook i fjor da skandalen med Cambridge Analytica preget nyhetsbildet. Dette til den grad at Mark Zuckerberg krevde at alle topplederne i selskapet måtte skifte telefoner fra iPhone til Android.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse