apple_watch_watchos_watchos6_oppdatering_slette
Apple Watch får noen bra funksjoner i den kommende programvareoppdateringen som enda er i beta.

Annonse


Denne watchOS 6-funksjonen har vi ventet lenge på

Forhåndsinnstallerte applikasjoner kan være et skikkelig mareritt om du plages av programmer produsenten implementerer uten at du noengang drar nytte av disse. Apple er ikke et unntak når man snakker om slike produsenter, men i watchOS 6 får man endelig muligheten til å fjerne enkelte innebygde applikasjoner.

Får samme behandling som iOS

Det tilsvarende skjedde på iOS for tre år tilbake, når iPhone- og iPad-brukere endelig fikk muligheten til å fjerne applikasjoner de ikke hadde behov for, et eksempel gitt i aksje-applikasjonen som hos veldig mange sannsynligvis står urørt. Nå får altså Apple Watch samme behandling slik at du kan fjerne Walkie Talkie, Timer og Radio i tillegg til ECG-appen, som er noe unødvendig om klokken du eier ikke har støtte for denne funksjonen.

Det er TechCrunch som står for oppdagelsen av den nye funksjonen basert på hvordan enkelte applikasjoner er utformet som såkalt “watchOS-only” i App Store. Man antar at slettingen foregår ved å holde inn på ikonet tilhørende appen du ønsker å slette, for deretter å trykke X-knappen som dukker opp – en prosess vi kjenner veldig godt til fra før.

Blant applikasjoner som ikke kan slettes er antakelig hjerterytme-måleren og applikasjonen for meldinger.

Annonse
“Over-the-air”-oppdateringer

En annen nyhet i watchOS virker å være såkalt “over-the-air”-oppdateringer som gjør Apple Watch stadig mindre avhengig av iPhone.

I den første betaen til watchOS 6 var det altså en helt ny mekanisme for slike oppdateringer innstillinger – generelt – oppdatering der systemet sjekket for tilgjengelige watchOS-oppdateringer. Funksjonen ble likevel ikke aktivert før på mandag, med introduksjon av betautgave to, men det meldes at brukeren fremdeles må akseptere et sett med brukervilkår på telefonen før oppdateringen trer i kraft.

Kilder:
SlashGear
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse