Tester ny metode for å ta tilbake hackede kontoer
Instagram tester en ny måte å ta tilbake kontoen sin fra hackere på.

Annonse


Tester ny metode for å ta tilbake hackede kontoer

Instagram har planer om å snu oddsene litt mer i din favør dersom du noensinne blir hacket på bildedelingstjenesten. De tester nå en ny prosess for å få tilbake kontrollen over en frastjålet konto i tillegg til å gjøre det vanskeligere for hackerne til å begynne med. Den nye metoden baseres ideen om at man skal slippe å henvende seg til support – at hele prosessen kan gjøres direkte i appen.

Tungvint å gjenopprette

Slik det fungerer i dag må den som har blitt utsatt for hacking enten vente på en e-post fra det sosiale mediet eller fylle ut et støtteskjema og håpe på det beste. Den nye metoden derimot tar utgangspunkt i selve applikasjonen, der man blir spurt om forskjellige opplysninger som den opprinnelige e-postadressen som ble benyttet og telefonnummer.

Deretter får man et sekssifret tall tilsendt på enten telefon eller e-post samtidig som Instagram vil sperre ute hackere som forsøker å logge inn fra andre enheter.

Med denne nye metoden skriver Instagram at man kan få kontrollen tilbake selv om hackeren har skiftet både brukernavn og kontaktinfo (e-post og telefonnummer). Det sosiale mediet introduser i den forbindelse også en blokkering for å opprette konto med samme brukernavn som det opprinnelige, slik at du ikke skal miste det til en hacker.

Annonse


Det er uvisst når ovennevnte metode innføres, men det skrives at endringen med navnbytte allerede er implementert for alle iOS- og Android-brukere.

Kilde:
Engadget

Annonse