Genius.com
Google har angivelig hentet sangtekster fra Genius.com i flere år uten tillatelse.

Annonse


Anklager Google for tyveri

For noen år siden introduserte Google muligheten til å vise sangtekster direkte i søkefeltet.

Kopierte sangtekster uten tillatelse

Selv om det var en nyttig funksjon for brukerne, fikk det negative konsekvenser for tredjeparttjenester som hadde spesialisert seg på feltet. Genius er et slikt selskap.

På Genius.com kan man søke opp sangtekster for musikk innen mange ulike sjangre. Men selskapet bak Genius.com, Genius Media, hevder nå at Google har kopiert sangtekster fra Genius.com uten tillatelse. Det skriver The Wall Street Journal.

Skjulte vannmerke i innholdet

Overfor The Verge uttaler selskapets sjefsstrateg Ben Gross at de har vist Google de «udiskuterbare bevisene» gang på gang, uten at det har ført til noe som helst. Når Gross snakker om bevis sikter han til de såkalte vannmerkene Genius har brukt i sine sangtekster.

Annonse


Genius vekslet nemlig mellom å bruke rette og bøyde apostrofer i sangtekstene, nettopp for å kunne identifisere tekstene i tilfelle det skulle bli nødvendig. Når man konverterer mønstrene til morse får man ordene «Red Handed». Dette vannmerket har man altså kunnet finne i sangtekstene i Googles søkeresultat også.

Google sier til The Wall Street Journal at de henter innholdet gjennom lisenser fra tredjepartsaktører, blant dem LyricsFind Inc. Google hevder derfor at noen av samarbeidspartnerne er ansvarlig for den ulovlige kopieringen.

LyricsFind nekter på sin side for å ha tatt sangtekster fra Genius.

Etterforskes av Google

Overfor The Verge sier Google at sangtekster som dukker opp i søkeresultatene hentes fra flere ulike kilder.

– Vi undersøker dette problemet med våre datapartnere og hvis vi finner ut at disse partnerne ikke følger spillereglene vil vi avslutte samarbeidet, sier en talsperson for Google.

Kilde:
The Verge / The Wall Street Journal

Annonse