Russisk strømnett oversikt
Russland strømnett skal være infisert av amerikansk skadevare.

Annonse


Avis: USA har plantet skadevare i Russlands strømnett

USA har tidligere gjort det klart at de vil respondere kraftigere på cyberkrigtrusler i tiden fremover. Vel, skal vi tro New York Times er USA godt i gang med dette.

Vil skremme Russland

Avisen hevder at landets Cyber Command-avdeling har plantet skadevare i Russlands strømnett.

Det er uklart hva skadevaren kan gjøre, men formålet er tydelig: USA håper dette kan ha en avskrekkende effekt, i tillegg til at skadevaren fungerer som et våpen i tilfelle det forholdet mellom USA og Russland surner ytterligere.

Trenger ikke Trumps tillatelse

Cyber Command, som er en gren av det amerikanske forsvaret, skal angivelig ha plantet skadevaren som følge av en ny lov som trådte i kraft i 2018.

Annonse


Loven gir forsvaret mulighet til å drive hemmelige nettkampanjer for å «avskrekke, beskytte eller forsvare seg mot» cyberangrep uten å måtte få godkjennelse fra presidenten.

New York Times, som siterer nåværende og tidligere offisielle representanter, hevder at Donald Trump trolig ikke er orientert om plantingen.

Skal ha vurdert skadevareplanting siden 2012

Strømnettet i Russland skal ifølge avisen ha vært et attraktivt mål i lang tid. Offisielle representater skal overfor New York Times ha hevdet at USA har rekognosert mulighetene for skadevareplanting i russiske strømnett helt siden 2012, men at innsatsen skal ha økt kraftig iløpet av de siste månedene.

USA skal ifølge en representant ha sendt «potensielt ødeleggende skadevare på innsiden av det russiske systemet, med en dybde og en aggressivitet som man aldri har sett maken til før».

Trump: – De er feiginger!

Donald Trump har ikke noe til overs for New York Times-artikkelen. På Twitter tilbakeviser den amerikanske presidenten påstandene om skadevareplantingen.


Kilde:
New York Times

Annonse


Annonse


Annonse