Vurderer en abonnementtjeneste for alle spill
Square Enix har planer om å gjøre deg nostalgisk.

Annonse


Vurderer abonnementtjeneste for alle spill

Square Enix-sjefen Yosuke Matsuda fortalte i et intervju med Game Informer at selskapet ønsker å gi spillerne tilgang til alle titlene deres i digital form, og spesielt eldre titler som i sin tid ble utgitt på konsoller som nå ikke er i omløp i noen særlig grad.

Har prioritetene i orden

Til Game Informer fortalte Matsuda at de har satt ned en hel gruppe utviklere for såkalt “porting” av gamle NES-titler til nyere plattformer, og at de dessuten utforsker mulighetene for å lansere en slags abonneringstjeneste for strømming eller nedlasting av spill de har utgitt opp gjennom årene – dette inkluderer spill fra da selskapet var to uavhengige selskaper, Square og Enix. 

Mistet en del spill

Square Enix skal ifølge Engadget ikke ha bestemt seg enda for hvilken plattform de skal benytte seg av, men direktøren lover at de tar sikte på å gjøre det noenlunde tilsvarende det man er vant til fra andre aktører. Dessuten påpekes et hinder i at Square Enix ikke helt vet hvor kodene til enkelte av de gamle spillene er, noe som kan bli et problem dersom de har et mål om å gjøre tilgjengelig absolutt alle spillene sine.

– Det er svært vanskelig å finne de gamle kodene i blant, fordi man i gamle dager bare laget ferdig et spill og la det fra seg – du tenkte ikke på mulighetene for salg så langt i fremtiden, sier Matsuda til Game Informer.

Annonse


Er det noen eldre spilltitler du kunne tenkt deg å prøve igjen?

Kilde:
Engadget

Annonse