telegram-1280x720
Telegram har vært utsatt for et massivt DDoS-angrep de siste dagene. Onsdag melder selskapet at systeme er stabile igjen og forsikrer at brukernes data er trygge.

Annonse


Telegram utsatt for massivt DDoS-angrep – hevder Kina står bak

Telegram-grunnlegger Pavel Durov hevder at kinesiske myndigheter står bak et nylig gjennomført DDoS-angrep mot meldingstjenesten.

Demonstranter bruker Telegram

Ifølge Durov ble Telegram bombardert av IP-adresser med kinesisk opphav under angrepet, som skal ha skjedd samtidig som de pågående demonstrasjonene i Hongkong.

Under demonstrasjonene bruker folk krypterte meldingstjenester, slik som Telegram, for å koordinere demonstrasjonene.

Forsøker Kina å stoppe demonstrasjonene?

Bloomberg skriver at Telegram og Firechat (som også er en kryptert meldingstjeneste) troner øverst i Hongkong App Store-utgave. Spørsmålet er nå om kinesiske myndigheter forsøker å stikke kjepper i hjulene for demonstrantene.

Annonse


Bloomberg skriver også at demonstrantene dekker til ansiktene sine for å skjule seg fra ansiktsgjenkjenningssystemer.

På Telegrams Twitter-konto kommer det frem at tjenesten har blitt angrepet med«ørten søppel-henvendelser», stort sett fra Kina-baserte IP-adresser. Telegram hevder at disse henvendelsene genereres av botnettverk, altså et nettverk av datamaskiner som er infisert med skadevare.

Dette protesterer de på

Det har vært voldelige og kaotiske demonstrasjoner i Hongkong de siste dagene. Demonstrantene protesterer mot et lovforslag som innebærer at myndighetene kan utlevere etterlyste personer til det kinesiske rettsvesenet.

Selv om Hongkong er en del av Kina, styrer regionen mye selv og har et eget rettsvesen.

Kilde:
Bloomberg

Annonse