Jeff Bezos: Robotstyrte hender blir vanlig innen ti år
Jeff Bezos har stor tro på en helautomisert fremtid for handels- og logistikkselskaper.

Annonse


Jeff Bezos: Robotstyrte hender blir vanlig innen ti år

I et nytt intervju torsdag uttalte Amazon-sjefen Jeff Bezos at han tror helautomatiske robot-hender og armer kommer til å være et vanlig syn innen ti år. Det er da hovedsakelig snakk om roboter til industri- og forretningsbruk, slik som store varelagre og fabrikker, og ikke nødvendigvis robotarmer for den jevne forbruker.

Ønsker helautomatisering

For Amazon er dette av spesielt stor interesse, siden de allerede er kjent for å automatisere sine lagerløsninger med roboter. Per i dag har selskapet flere store varehus i USA hvor deler av bygningene nesten ikke har menneskelige ansatte, men istedet har automatiske systemer som flytter og organiserer produktbeholdningen rundt i bygget.

Fremdeles en del utfordringer

Men Bezos ønsker å ta dette enda et steg videre så snart teknologien er i stand til det. Han mener det neste blir roboter som kan simulere menneskelige armer og hender mye mer naturlig – og dermed gjøre mange av de oppgavene som fortsatt ikke er mulig pr i dag.

Det å kunne gripe tak i små pakker og håndtere dem slik en arbeider ville ha gjort det har vist seg utfordrende. Bezos uttalte i intervjuet:

Annonse


”Jeg tror gripetak som problem kommer til å bli løst innen de neste ti årene. Det har vist seg å være et utrolig vanskelig problem, delvis fordi vi er i ferd først nå med å løse det med maskinstyrt syn, så det betyr at maskin-syn måtte komme først.”

Kilde:
Reuters

Annonse