Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Huawei-telefoner vil inntil videre ikke komme med Facebook-apper lastet ned på forhånd. (Ill.: ITavisen/Eivind von Døhlen)

Facebook lar ikke Huawei forhåndsinstallere applikasjonene deres

Situasjonen forverrer seg for Huawei.

De siste ukene har stadig flere amerikanske selskap kuttet bånd med Huawei etter at det ble hasteinnført en ny lov som forbyr handel og transaksjoner med det kinesiske selskapet. Nå skriver Reuters at Facebook heretter ikke vil tillate Huawei å laste ned applikasjonene deres på forhånd.

Disse applikasjonene inkluderer Instagram og WhatsApp i tillegg til Facebook-appen selv.

Kan lastes ned – kommer ikke forhåndslastet

Den store forskjellen er at kjøpere av Huawei-telefoner ikke lenger vil få de forhåndsinstallerte programmene på telefonen rett ut av boksen – det er altså fremdeles mulig for Huawei-brukere å laste ned applikasjonene i ettertid.

Telefonene som omfattes av det nye tiltaket fra Facebook er de som enda ikke har forlatt selskapets produksjonsfabrikker.

Kunne vært verre

Denne endringen er likevel ikke så ille sammenlignet med tidligere beslutninger fra både Google og ARM. Mens Google-tiltaket begrenser det kinesiske selskapets bruk av sentrale Android-tjenester så er konsekvensen av ARM sin beslutning at Huawei ikke lenger vil kunne utvikle sine egne brikker til bruk i telefonene.

Kilde:
The Verge

Stikkord: android, arm, facebook, Mobil