Skjermbilde 2019-06-06 kl. 13.07.02
Google vil hjelpe deg med å komme vekk fra katastrofeområder.

Annonse


Google Maps viser deg veien ut fra katastrofeområder

Google har egne SOS-varsler som sendes ut når det oppstår ulike former for krise, for eksempel terrorangrep eller naturkatastrofer.

Men nå skal funksjonen blir mer nyttig. Google skal nemlig vise deg mer visuell informasjon om farene du potensielt står overfor.

I tillegg introduserer Google en ny navigasjonsfunksjon i Maps. Denne aktiveres hvis det oppstår en naturlig krise, og tar sikte på å geleide brukeren ut fra det utsatte området.

Sier når orkanen treffer

Når det gjelder orkaner for eksempel, vil Google sende ut et varsel som sier noe om hvilken retning orkanen sannsynligvis tar videre, og når den forventes å treffe på bestemte steder.

Annonse


Har det oppstått et jordskjelv vil du få opp et kart som viser skjelvets episenter og styrke. Fargekoder sørger for å skille mellom intensiteten på risting i nærliggende områder.

Saken fortsetter under bildet.

Google implementerer også flomvarsel i varslingssystemet sitt. Funksjonen testes i første omgang ut i byen Patna i India, en by som er svært flomutsatt. Varselet forteller brukeren om hvor flommen forventes å treffe og hvor alvorlig den er.

Alle kan få informasjonen – ikke bare de rammede

Selv om disse varslene kan være nyttige for folk som befinner seg i umiddelbar nærhet til den potensielle faren, kan det også være kjekt for pårørende å motta informasjon.

Derfor er det fullt mulig å få tilgang til varslene – det eneste man trenger å gjøre er å søke etter det utsatte området på Google.

De nye visualiseringsfunksjonene kommer til iOS og Anderoid iløpet av de kommende ukene, bortsett fra flom-funksjonen, som i første omgang testes i India. Navigasjonsfunksjonen kommer til mobile plattformer iløpet av sommeren.

Kilde:
Engadget

Annonse