Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den nyeste utviklerbetaen til Android Q har integrert støtte for ansiktsgjenkjenning. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Forbedret støtte for ansiktsgjenkjenning i ny Android Q-beta

Slik tar man opp kampen med Face ID.

I disse dager blir den fjerde utgaven av betaen til Android Q tilgjengelig.

Systemintegrasjon

Blant nyvinningene finner man i innstillingene noe som kalles «Face Authentication» eller ansiktsautentisering. Introduksjonen av slik støtte indikerer at Google planlegger bedre integrert ansiktsgjenkjenning på tvers av systemet.

Med den nye støtten vil man kunne bruke ansiktet til å låse opp enheten, logge inn i applikasjoner og utføre betalinger slik man kan gjennom Apples Face ID.

Stor variasjon

Måten det har fungert på Android hittil er at mobilprodusenter selv har implementert støtte i sin utforming av programvaren, noe som i tur har gitt store variasjoner i hvordan man opplever ansiktsgjenkjenning på forskjellige Android-telefoner.

En annen nyhet i den nye betaen er en «Screen Attention»-funksjon som ligner på Samsung sin Smart Stay eller Apples tilsvarende i Attention Aware der skjermen hindres i å gå i dvale selv etter lang tid, når kameraet merker at du ser på skjermen.

Også låsen på hjemskjermen har fått en endring i den fjerne betaen – nå er låseikonet øverst fremfor nederst på skjermen, om dette er noe du bryr deg om:

Kilde:
The Verge

Stikkord: android, Android Q, ansiktgjenkjenning, face id