Dette skal Google Stadia aboonementet koste
Google Stadia blir en av de første store strømmetjenestene for spill.

Annonse


Dette koster Googles spill-strømmetjeneste som bryr på 4K og HDR

Tidligere i vår offentliggjorde Google mer av sine ambisiøse planer om Stadia – en strømmetjeneste for spill, hvor man på lik linje som Netflix kan betale en fast månedsavgift og dermed få ubegrenset tilgang til en mengde spill som strømmes direkte ned til forskjellig type enheter. Man trenger altså ikke med dette laste ned eller installere spillene fra disk.

Prisen er offisiell

I dag har flere detaljer kommer ut, blandt annet spesifikt om prisingen. Abonnementet, hvertfall for brukere i USA, skal koste cirka 10 dollar (87 NOK) i måneden, og være tilgjengelig fra lanseringsdato der i November. Dette gjelder da for tjenesten de kaller Google Stadia Pro.

https://www.youtube.com/watch?v=HikAuH40fHc

Stadia Pro skal gi spillerne store titler tilgjengelig i full 4K oppløsning med 60 fps bildeoppdatering. De har også planer om å komme med Stadia Base neste år – et gratis abonnement som skal ha et utvalg av spill i 1080p oppløsning med 30 fps. Gratisabonnementet vil naturligvis ikke ha en like omfattende katalog av spill som Stadia Pro.

Både strømming og kjøp mulig

Det skal også være mulig å kjøpe og laste ned helt nye spill via begge abonnementene, men bare Stadia Pro vil gi deg eksklusive rabatter og pristilbud man ikke får via Stadia Base. Blandt de første kjente titlene som blir tilgjengelige for strømming ved lansering er Assassin’s Creed Odyssey, The Division 2, og Destiny 2.

Annonse


Google vil også kjøre en promo-kampanje da tjenesten starter i November. I en begrenset periode skal man kunne kjøpe en Stadia Founder’s Edition for 129 dollar som inkluderer en spesialdesignet kontroller, samt Chromecast Ultra. Da får man også tre måneders Pro abonnement med på kjøpet.

De første spillerne som hopper på denne dealen vil få førsteretten til å reserve sitt ”Stadia Name” (altså tilsvarende gamertag / brukernavn).

Enheter og systemkrav

For å kunne strømme spill fra Stadia må du enten ha en TV med Google Chromecast, en pc, eller Googles Pixel 3 eller 3a mobiltelefoner. Flere enheter er planlagt for utvidelse neste år. Forøvrig bør du sørge for å ha en god internettlinje for at strømmingen skal fungere knirkefritt uten hakking eller forsinkelser. Google anbefaler minst 20 megabit linje for strømming av spill i 1080p, og 35 megabit for å kunne kjøre 4K i 60 fps.

Norge står ikke på landene som støttes ved lanseringsdato, men er bekreftet å få tilgjengelighet neste år.

Kilde:
9to5Google

Annonse