VIDEO: Slik vil Minecraft Earth se ut med ARKit 3
Apple viste i dag frem det kommende augmented reality-spillet Minecraft Earth

Annonse


Se, nå lever de inne i Minecraft

Den store utviklerkonferansen WWDC som Apple arrangerer viste i dag frem flere spennende nyheter. For de som er interessert i augmented reality (AR) så lover både deres RealityKit og ARKit (nå i versjon 3) mange muligheter.

Minecraft Earth

På scenen ble det vist frem hva app- og spillutviklere vil kunne gjøre med disse verktøyene – samt hva som er mulig med populære titler som Minecraft. Det har allerede vært kjent en stund at en AR-utgave av Minecraft kalt Minecraft Earth er under utvikling, og i dag fikk vi altså se mer av dette.

Minecrafts Earths utvikler, Mojang, stilte opp med en imponerende presentasjon hvor spillerne selv nå kan blandes inn sammen med grafikken i spillet. Den nye teknologien kalles for “person occlusion” og er altså akkurat slik du kan forestille deg det. Se video her:

Helt nye muligheter for interaktivitet

Du selv eller andre spillere kan observeres direkte inne i spillmiljøet, og din posisjon spores i sanntid oppå spillets grafikkelementer. Ved hjelp av motion capture vil også dine bevegelser spores – litt på samme måte som hvordan Kinect på Xbox lot deg styre spill med kroppen. Demoen som ble vist i dag på WWDC hadde to spillere som samarbeidet om å bygge i Minecraft.

Annonse


Man kunne i demoen se spillerne kontrollere objektene interaktivt i sanntid, som for eksempel å kaste ut frø til hønene, eller skyte pil og bue mot fiender. Alt foregikk via AR versjonen av Minecraft, og ved hjelp av ARKit 3. Foreløpig er ikke utslippsdato for Minecraft Earth kjent, men man kan melde seg på for beta-testing av spillet her.

Kilde:
Neowin

Annonse