White Panda / Reddit
Her ryker det kraftig fra en MacBook Pro 15" 2015-modell.

Annonse


MacBook Pro tok fyr og eksploderte. Eieren: – Tenk om det hadde skjedd på et fly!

Fra tid til annen hører vi historier om folk som har opplevd at mobiltelefonen eller PC-en har tatt fyr, helt ut av det blå.

MacBook Pro 15″ 2015

Nå har vi fått et nytt tilfelle av en slik historie. En bruker på Reddit forteller at han satt med sin MacBook Pro 15″ 2015-modell i fanget da det plutselig begynte å ryke fra den. Hendelsen skal ha skjedd tidligere denne uken.

Eieren satte raskt maskinen ned på gulvet som følge av dette, men det stoppet ikke maskinen fra å ta fyr. Huset skal visstnok ha blitt fylt av røyk, og røykvarslere gikk av.

«I går ettermiddag eksploderte min MacBook Pro under normal bruk. Den var på fanget mitt, plugget inn, og plutselig veltet det røyk ut på begge sidene», skriver Reddit-brukeren, som kaller seg White Panda.

Annonse


Han tok med seg maskinen til en Apple Store ca en time etter hendelsen. Ansatte i butikken plasserte maskinen i en brannsikker safe og fortalte at de ville kontakte ham etter 24 timer.

Senere fikk han beskjed fra Apple om at situasjonen var «eskalert» og at de ville gi lyd fra seg innen 5 dager.

Brukte offisiell lader

MacBook-eieren har fortsatt ikke fått høre noe fra Apple om hva årsaken til brannen kan ha vært. Trolig sendes maskinen til Apples hovedkvarter i Cupertino for videre undersøkelser.

Slike branner oppstår svært sjeldent og det kan være flere grunner til at det skjer, for eksempel feil bruk, tredjepartsladere eller et ødelagt batteri. Reddit-brukeren påpeker imidlertid at han brukte en offisiell Apple-lader.

Reparert to ganger

Maskinen skal visstnok ha gjennomgått to reparasjoner tidligere, en gjaldt skjermen og den andre reparasjonen gjaldt trackpad-en. Maskinen skal aldri ha fått utført reparasjoner av tredjeparter og inneholder ikke deler fra tredjeparter, ifølge eieren.

«Ingen ble skadd, heldigvis. Men det ble noen skader på hjemmet mitt. Situasjonen kunne ha vært mye verre, tenk om det hadde skjedd på et fly», skriver brukeren.

Du kan lese hele innlegget på Reddit.

Kilde:
Ubergizmo