Flere PUBG spillere arrestert i India
Myndigheter i India mener spillet PUBG har blitt et problem blandt unge.

Annonse


Flere PUBG-spillere arrestert i India

Battle Royale spillet PUBG (Playerunknown’s BattleGrounds) har siden mars blitt forbudt i enkelte byer i India, visstnok med grunnlag i at det påvirker unge menns evne til å fokusere på studiene. Mange studenter ble i begynnelsen tatt for å ha brutt loven – altså ved å spille PUBG offentlig.

Selv om spillet har kommer litt i skyggen av de andre store titlene i samme sjangeren (Fortnite og Apex Legends) – har det allikevel enorm popularitet i landet. Men det har også tatt seg opp igjen på verdensbasis etter at mobilutgaven kom ut.

Spillemani og bekymrede foreldre

I India har dette nå blitt nærmest en farsott blandt unge folk. Nylig ble fire yngre gutter arrestert for å ha spilt PUBG på offentlig sted i byen Ahmedabad. Denne byen, samt byen Rajkot, har i ettertid gjort spillet lovlig igjen i løpet av april og mai – men det hersker fremdeles mye uro rundt spillet. Mange voksne er bekymret for at spillet skal gjøre barn og unge mer voldelige og aggressive. Andre ser på det som alvorlig at spillemani kan påvirke folks vaner og livsstil.

Hvorfor akkurat India nå har fått et så stort problem blandt unge kan forklares med at landet først nå for ikke så lenge siden fikk mye mer utbredt dekning av mobilnett for spilling, og dermed en eksplosiv vekst i spillerbasen. For millioner av unge mennesker er dette som en helt ny verden av underholdning har åpnet seg for dem.

Annonse


Originalen størst i India

PUBG var det første spillet av sitt slag, og skapte i praksis en helt ny spill-sjanger kjent som ”battle royale”. For de som ikke vet hva det dreier seg om er det altså et flerspiller-spill hvor mange deltakere samtidig droppes over et stort område i fallskjerm – og hvor man må finne våpen og annet for å overleve. Det er alle mot alle, og målet er å bli den eneste gjenstående spilleren etter at alle andre er slått ut.

Mobilutgaven av PUBG har tjent inn over en halv milliard kroner bare i mars måned alene.

Kilde:
Mashable

Annonse