Her er beviset: iOS 13 får nattmodus og mer

iOS 13 får ”Dark Mode” og flere andre nyheter
Skjermbilder som viser nye funksjoner og design i iOS 13.

Websiden 9to5Mac har fått tak i unike skjermbilder av kommende iOS 13 for Apple iPhone og iPad. Det er flere nye ting som er verdt å merke seg, men av spesiell interesse er en ny, mørk skjerm-modus (Dark Mode) som kan skrus på fra innstillingene.

Som man kan se av bildene, er effekten svært tydelig i musikk-appen, hvor OLED skjermen virkelig får vist hvor stilfullt alt ser ut med ny og sterk kontrast. Bakgrunnen er beksvart, og vil trolig også bespare batterilevetiden ettersom OLED-skjermer kun bruker strøm til å lyse opp piksler der det er nødvendig. Muligens vil det også komme flere valg av mørke bakgrunnsbilder som vil passe godt til den nye modusen.

Bedre påminnelser

En annen ny forbedring i iOS 13 blir appen for påminnelser. En større sidemeny vil vise deg påminnelser som “Today”, “Scheduled”,eller “Flagged” (offisielle norske oversettelser av disse er ikke kjent enda). Du vil samtidig finne mulighet for å søke etter påminnelser du har satt opp. Forbedrede påminnelser skal visstnok også komme til macOS 10.15.

Annonse

Skjermbilde-verktøy får ansiktsløft

Når du tar skjermbilder heretter så vil bakgrunnen istedet nå vise deg bildet du tok, lagt over bakgrunnsbildet – som går ute av fokus. Hittil har det vært bare en grå bakgrunn. Verktøyene du kan bruke for å redigere skjermbildet har fått et ansiktsløft med mer stilfulle ikoner. Samme endringer vil finnes på iPad hvor verktøyene ligger inne i en avrundet boks som du kan flytte rundt på skjermen.

Sammensatt app for å finne venner og enheter

Sist men ikke minst er de tidligere Find My Friends og Find my iPhone appene nå satt sammen til en og samme app, med nytt navn: Find My. På iPad ser denne nå enda mer forskjellig ut, med et stort kart som dekker hele skjermen. Der kan du se alle dine venner og familie, samt hvor alle dine enheter befinner seg.

Det forventes at Apple kommer med mer offisielle og store nyheter om iOS 13 førstkommende mandag, på den kommende WWDC konferansen. Public beta versjon vil muligens være ute for testing noen uker i etterkant.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse