Flere skjermer nå godkjent som ”G-Sync kompatible”
Totalt 28 skjermer er nå på den offisielle listen over kompatible skjermer.

Annonse


Flere skjermer nå godkjent som ”G-Sync kompatible”

Flere og flere pc-skjermer begynner å støtte full synkronisering av oppdateringsfrekvensen mot kapasiteten til moderne grafikkort. En av de største produsentene for slike kort er selvsagt NVIDIA – som nok en gang har foretatt en grundig test av mange skjermer for å se om de klarer å holde tritt med deres grafikkort. NVIDIA har tidligere gjennomgått en test på 400 skjermer, hvorav bare 12 hadde tilfredsstillende støtte av såkalt G-Sync. Det vil si – skjermer som kan takle deres GeForce GPU grafikkort.

Stor ny test avdekket flere gode skjermer

En nylig gjennomført test har nå tatt for seg enda flere skjermer, i alt 503. Disse skjermene støttet VRR (Variable Refresh Rate), og denne gangen var det 28 skjermer som kunne kalles for helt kompatible med G-Sync.

Den komplette listen finner du her.

Selv om det fortsatt er et svakt tall hvis man ser på testmengden sammenlagt (bare 5% passerte testen), så er det også mer enn en fordobling i antall skjermer med full støtte.

Annonse


Fremdeles mange som lover for mye

Av de som ikke møtte kravene var det 273 VRR skjermer som ifølge NVIDIA ikke hadde tilstrekkelig dekning av bildefrekvenser for VRR. Problemskjermene klarte ikke holde mer enn 75 Hertz oppdateringsfrekvens, noe som er for svakt med spill som kjører med høyere bildefrekvens – og dermed aktiveres aldri VRR slik det egentlig skal.

Ytterligere 202 skjermer fra samme test hadde for dårlig bildekvalitet – med flimring eller andre uønskede forstyrrelser i bildet.

NVIDIA forventes å annonsere en ny serie med sine helt egne skjermer på den kommende Computex messen.

Kilde:
Engadget

Annonse