League of Legends kommer til Android og iOS

League of Legends kommer til Android og iOS
Mange spillere kan glede seg til at League of Legends er på vei til mobil.

League of Legends er verdens mest populære pc-spill, målt i antall  aktive spillere som deltar månedlig. Det ti år gamle spillet har riktignok falt litt i omsetning for utvikleren Tencent/Riot Games – men selv med et fall på 21% siden i fjor så klarer de seg bra med over 12 milliarder kroner inntekter årlig.

Suksessen har vært så stor at Tencent og Riot allerede har sett potensialet med å tilby League of Legends på andre platformer – da spesielt mobil. En mobilutgave av spillet skal ha vært under produksjon i minst et år allerede, men mye testing skal til enda, og vi får trolig ikke se spillet på Android eller iOS før tidlig i 2020.

Kjempestort marked i Asia

Spesielt i markeder i Asia er spillet populært, og det er også her det ventes at spillet vil gjøre det godt på mobilsiden. Spill på konsoller og pc er størst i USA og Europa, mens Asia er ledende når det gjelder spillinntekter på mobil. Eksempelvis kommer hele 57% av omsetningen på mobilspill fra Asia, mens 36% kommer fra USA.

Annonse

Ved å lansere League of Legends til både Android og iOs, håper Tencent / Riot Games å vinne tilbake mye av salgsinntektene som har dabbet av det siste året på pc-markedet.

Større turneringer verden over

En annen fordel med å utvide spillet til mobile platformer er at selskapet kan arrangere flere internasjonale turneringer og konkurranser. I januar begynte utviklerne et samarbeid med e-sport arrangørene Tengjing Sports, noe som ventes å bidra ytterligere til veksten av spillet.

Andre store spill som Fortnite har vist hva som er mulig når man gjør en populært tittel tilgjengelig på flere platformer samtidig. De håvet inn 26 milliarder i 2018 sammenlagt.

Vi legger ut flere nyheter om League of Legends så snart flere detaljer er kjent.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse