Google lagret passord i klartekst i 14 år

Skjermbilde 2019-05-22 kl. 12.55.20
Hvis du er blant de berørte skal du ha blitt varslet av Google allerede.

I går publiserte Google et blogginnlegg der de avslørte at passordene til en andel G Suite-brukere hadde ligget lagret i Googles systemer som klartekst.

Det var en bug som forårsaket dette, og det som gjør saken ekstra spesiell er at passordene har ligget lagret slik helt siden 2005, altså i 14 år.

Ingen bevis på misbruk

Google sier at de ikke har funnet bevis på at noen har fått urettsmessig tilgang til passordene, men tilbakestiller likevel passordene for berørte brukere. Selskapet påpeker at selv om passordene var lagret i klartekst, var de beskyttet bak krypterte systemer.

Annonse

– Nylig varslet vi en undergruppe av våre Enterprise G-Suite-kunder om at noen passord var lagret i våre krypterte systemer som klartekst, sier Googles Suzanne Frey.

Vil ikke si hvor mange som er berørt

Ingen «vanlige» Gmail-brukere er berørt av feilen – dette gjelder kun bedriftskunder, opplyser Google.

– For å være tydelig; disse passordene var lagret i vårt sikre og krypterte infrastruktur. Problemet har blitt fikset og vi har ikke sett noen bevis på feilaktig tilgang til eller misbruk av de berørte passordene, sier Frey.

Google har mer enn 5 millioner bedriftskunder som bruker G Suite, men selskapet ville ikke opplyse om hvor mange av disse som er berørt av feilen.

Kilde:
Gizmodo

Annonse
Annonse