Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Allerede i 2004 hadde Steve Jobs og Apple planer om et kredittkort for sine kunder. (Ill.: Wikipedia)

Steve Jobs planla «iPoints» kredittkort i 2004

Forhandlinger rundt det opprinnelige kortet ble skrinlagt.

Apple kunngjorde for et par måneder siden at de skal tilby et nytt kredittkort med navnet Apple Card. Det har nå kommet for dagen at dette ikke er første gang selskapet har vurdert kredittkort-tilbud. En tidligere ansatt i Apples markedsføringsavdeling, Ken Segall, har avslørt på sin blogg at Steve Jobs hadde planer om å lage et iTunes kredittkort så tidlig som i 2004.

Gratis musikk på iTunes som bonus

Kortet skulle altså ha kommet ut den gangen Apple bare hadde iPod og iTunes som sine viktigste produkter – noen år før den første iPhone kom ut. Ideen skulle være at folk kunne samle opp poenger, kalt iPoints, hver gang de brukte kortet for kjøp av varer og tjenester. Poengene kunne da brukes til å få gratis musikk på iTunes.

Segall var godt involvert i prosjektet, og sier annonsekampanjene for kortet skulle ha slagord som ”Buy Balloons, get Zeppelin” og ”Buy airplane ticket, Get Train”.

Mastercard hovedpartner nok en gang

Den gang som nå var det Mastercard som var valgt som samarbeidspartner for kredittkortet. Det nye Apple Card som kommer ut til sommeren leveres av Mastercard / Goldman Sachs.

Årsaken til at det originale ”iPoints” kortet aldri ble utgitt, var at Apple ikke kunne ble enige i forhandlinger av prisvilkårer.

Det nye Apple Card kommer ut til sommeren

Det nye Apple kortet er mest fokusert rundt ”kontaktløse” betalingstransaksjoner – men selskapet skal også levere fysiske kort laget av titanium.

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, apple card, betalingstjenester, itunes, steve jobs, teknologi