Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tesla har økt prisene på alle Model 3, men økningen har tilsynelatende ikke fått utslag i norske priser enda. (Ill.: Tesla)

Øker prisen på alle Model 3

Selv den butikk-eksklusive får prisøkning.

Electrek skriver at Tesla i løpet av helgen har økt prisene på alle Model 3-variantene med 400 dollar, noe som tilsvarer omkring 3500 i norske kroner. Prisøkningen gjelder også for den aller billigste modellen som kun fås ved de fysiske butikkene, Standard Range.

Gjør prisendringer ofte

Prisøkningen kommer ikke som et stort sjokk da den amerikanske bilprodusenten nærmest har lekt seg rundt med prisene sine de siste månedene. Prisendringene har særlig vært gjeldende for Model 3.

Til Electrek har Tesla begrunnet prisøkningen med at de som alle andre bilselskaper fra tid til annen justerer prisene og valgmulighetene. Fra flere hold har det blitt spekulert hvorvidt helgens prisendring gjenspeiler den siste tidens vendinger i handelskrigen mellom USA og Kina, noe Tesla ikke har ønsket å kommentere overfor avisen.

Skulle legge ned nesten alle butikker

Tesla gjorde i sin tid store strukturendringer for å kunne gjøre mulig å selge basisutgaven av Model 3 med kortere rekkevidde til 35 000 dollar, en pris de lovet for en stund tilbake. Blant strukturendringene var det nedleggelse av nesten alle fysiske Tesla-butikker som sto på agendaen, men denne beslutningen ble senere reversert, og Model 3 i den billigste utgaven ble istedet tilgjengelig som en såkalt «off-the-menu»-bil, hvor man må oppsøke en fysisk butikk for å legge inn en bestilling på denne.

Prisøkningen på 3500 kroner har tilsynelatende ikke blitt satt i effekt her til lands, ettersom en fremdeles får Standard Range Plus til 367 700 kroner før levering. 

Kilde:
Electrek

Stikkord: Bil, elektriks, elektrisk, pris, tesla