iPhone X skulle scanne fingeravtrykk gjennom skjermen
Patent-tegning som viser Apples interne skjerm-scanning konsept.

Annonse


Dette er iPhone-funksjonen Apple droppet

Søknadspapirer som ble offentliggjort av USAs patentkontor i går avslørte at Apple så sent som i 2016 vurderte avlesing av fingeravtrykk gjennom selve skjermen – men senere skrinla planene for iPhone X. Løsningen de foreslo i sin patentsøknad involverte blandt annet en rekke ørsmå hull i overflaten på skjermen som skulle kunne slippe inn nok informasjon til sensorer på innsiden.

Hull på størrelse med “nålestikk”

Hullene ville trolig ikke være fysiske åpne hull – men trolig nærmest usynlige åpninger mellom pikslene. En lyskilde på innsiden skulle da kunne scanne hudoverflaten når fingeren ble presset imot, for bruk til identifisering av fingeravtrykk.

Prøve-scanninger som skal vise hvor godt skjermen kunne teste mønstre fra innsiden

Ideen skrotet til fordel for Face ID

Da iPhone X kom ut i 2017 derimot så hadde Apple valgt å gå for Face ID istedet, altså den ansiktsgjenkjenningen telefonen bruker i dag. Blandt dokumentene kan man se tegninger (se hovedbildet for artikkelen) som viser hvordan den alternative formen for Touch ID kunne ha fungert uten en fysisk knapp tilstede.

Det vites ikke om Apple kom langt med prototyper av denne ideen, og det kan tenkes at den ble lagt bort på grunn av tekniske utfordringer. Selskapet er forøvrig kjent for å være lett på avtrekkeren med å sende inn et stort antall patenter jevnlig for alle mulige ideer de kommer opp med. Bare et fåtall av disse ender opp i faktiske Apple-produkter, eller blir lisensiert bort til andre selskaper.

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse