Boosted lanserer el-sparkesykkel: tre ganger dyrere enn konkurrentene
Sparkesykkelen til Boosted skal lett ta deg opp bratte veier.

Annonse


Boosted lanserer el-sparkesykkel: tre ganger dyrere enn konkurrentene

Boosted er kanskje et navn du kjenner til fra før: selskapet som var blant de første i rekken med det elektriske skateboardet, Boosted Board. Nå lanserer de ett nytt produkt for transport, i det de forsøker å kapre til seg markedsandeler i en mindre mannsdominert kundegruppe.

Veldig dyr

Boosted Rev har vært i utvikling rundt 18 måneder og kan forhåndsbestilles allerede i dag, med levering rundt sommertider. Prislappen er på drøye 1599 amerikanske dollar, og sparkesykkelen er utviklet for å være slitesterk og trygg, rask og med bra grep og effektiv kjøring oppover langs bratte veier. Prislappen tilsvarer i norske kroner rundt 14 000.

For sitt tidligere storprosjekt, Boosted Board, så legger de nå ikke skjul på at dette stort sett har appellert til menn. Med lanseringen av den elektriske sparkesykkelen så håper de på appellere til kvinner i større grad. Boosted-sjefen Jeff Russakow legger heller ikke skjul på at det er i stor grad begrenset hvem som vil kjøre skateboard, enten det er elektrisk eller ikke.

Tusenvis av kilometer i flere år

Den elektriske sparkesykkelen bruker samme teknologi og underliggende mekanismer som de har brukt i Boosted Board. Russakow forteller at sparkesykkelen derfor ikke er et leketøy, heller veldig kjøretøy-preget.

Annonse


Boosted Rev trekker nemlig på begge hjul og kjører i en hastighet opptil rundt 38 kilometer i timen. Rekkevidden oppgis til å være rundt 35 kilometer. Til TechCrunch forteller medgrunnlegger John Ulmen at sparkesykkelen er utviklet til å håndtere tusenvis av kilometer i året, i mange år fremover.

Kilde:
TechCrunch

Annonse