Tim Cook: – En fireårig grad er ikke nødvendig

Mange av verdens ledende teknologi-innovatører mangler en formell utdannelse. Både Bill Gates, Mark Zuckerberg og Jack Dorsey avsluttet skolegangen før de mottok en formell grad.

Apple-sjef Tim Cook er blant dem som mener mange år med skolegang ikke er nødvendig for å bli god til å programmere. Han er likevel tilhenger av at programmering må inn i skolen.

Forrige uke besøkte han en Apple Store i Orlando i Florida. Der møtte han 16 år gamle Liam Rosenfeld, stipendvinneren som får lov til å delta under Apples årlige World Wide Developers Conference i juni.

Annonse

Rosenfeld, som er blant 350 stipendvinnere, har imponert Cook med sine ferdigheter innenfor programmering.

– Jeg tror ikke at en fireårig grad er nødvendig for å bli en dyktig programmerer. Jeg anser det som et gammelt, tradisjonelt syn, sier Cook i et intervju med TechCrunch.

Apple-sjefen sier at 16-åringen er et perfekt eksempel på hvorfor opplæring innenfor programmering burde settes i gang tidlig i skolegangen.

– Vi har funnet ut at ved å få programmering inn tidlig inn i skolen, og ved å ha en gradvis progresjon gjennom ungdomsskolen, kan de (studentene) lage apper som er gode nok for App Store når de er ferdige på skolen, sier Cook, som selv har flere grader.

Han var elev ved Robertsdale High School før han tok en bachelorgrad i industrielt ingeniørfag ved Auburn-universitetet i 1982. Han tok en mastergrad i forretningsadministrasjon ved Duke-universitetet i 1988.

Er du enig med Tim Cook?

Kilde:
Macrumors

Annonse
Annonse