Ny Android Q-beta hinter til en helt spesiell funksjon

Ny Android Q-beta hinter til en helt spesiell funksjon
Google ser ut til å ha en ulykkesfunksjon på vei til Android Q.

Google har vært på ballen når det gjelder å introdusere funksjoner du en gang i blant kan ha nytte for, og med introduksjonen av den tredje beta-utgaven til Android Q så ser det ikke ut at de skal være noe dårligere. XDA-Developers har nemlig fått øye på referanser til en potensiell sikkerhetsfunksjon som blir nyttig dersom man skulle blitt utsatt for en bilulykke.

Dukket opp i nye koder

Referansene er funnet i Safety Hub-applikasjonen der en rekke koder tyder på den kommende endringen i den seneste Android Q-betaen:

Det store spørsmålet er nok for veldig mange hvordan en Pixel-enhet skal klare å oppdage at en ulykke har funnet sted, men det spekuleres stort sett i at dette gjøres ved hjelp av sensorer som vil identifisere en brå stopp og lignende. Dessuten spekuleres det i telefonens GPS kan brukes i kombinasjon for å avdekke om bilen ved en rask bevegelse beveger seg bort fra en vei.

Annonse

Vi er naturlig nok spente på å se om ulykkesfunksjonen finner sin vei til den endelige lanseringen av Android Q – funksjonen kan potensielt bidra til reduksjon i antall dødsfall dersom Google finner en effektivt måte å varsle redningstjenester på ved ulykker.

Kilde:
9to5Google

Annonse
Annonse