Kaoset i Autopilot-avdelingen fortsetter – dette er Elon Musks respons

if-you-could-see-autopilot-it-might-look-like-this-1280x650
Teslas autopilotavdeling har gått gjennom store utskiftinger de siste årene. Flere ansatte skal ha blitt utbrent som følge av ekstremt korte tidsfrister. Men Musk letter ikke på kravene.

Tesla har igjen gjort endringer i sitt Autopilot-team, ifølge Electrek.

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at Elon Musk nå har hovedansvaret og at flere nå rapporterer direkte til ham.

Flere av de eldste i teamet mister nå jobben, mens andre blir forfremmet, skriver Tesla-bloggen.

Annonse

Tesla har hatt store utskiftinger også tidligere, spesielt i Autopilot-teamet. Gjennom de siste årene har avdelingen byttet leder en rekke ganger.

Stor gjennomtrekk

For tre år siden, i 2016, forlot daværende Autopilot-sjef Sterling Anderson selskapet, og opprettet et eget selskap innenfor selvkjørende teknologi.

Deretter ble Chris Lattner, med fortid i Apple, ansatt for å lede utviklingen. Hans engasjement endte etter bare seks måneder.

I fjor ansatte Tesla Stuart Bowers – han kom fra Snap og ble ny visepresident i Autopilot-avdelingen.

Flere ansatte skal ha sluttet i selskapet under hans tid, mye på grunn av tidsfrister som var vanskelig å overholde. Det er ingen hemmelighet at Elon Musk har svært strenge og korte tidsfrister, noe som skaper et enormt press på sine ansatte.

Flere sparket etter investormøte

I etterkant av forrige måneds investormøte endte Tesla opp med å sparke flere ansatte som jobber med autopilot-programvaren. Det hevder kilder overfor Electrek.

Det skal ha vært starten på en omfattende restrukturering i teamet, der enden på visa er at Musk tar et større ansvar enn før.

Bowers skal ha mistet mye av ansvaret han hadde, og ansatte som ble forfremmet under ham, rapporterer nå direkte til Musk.

Milan Kovac er av en ingeniørene som har blitt forfremmet. Han har jobbet i autopilot-teamet i tre år, og nå har han blitt forfremmet til «Director of Autopilot Software Engineering».


Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse