Apple har startet produksjon av ny iPhone prosessor
Konseptbilde av hvordan de nye iPhone modellene kan se ut.

Annonse


Apple har startet produksjon av A13 til nye iPhone

Apple er igang med produksjon av neste generasjon prosessorer for iPhone. Ifølge enkelte kilder heter den nye prosessoren A13, og Apple skal ha startet testproduksjon forrige måned. Produksjon i større skala er visstnok planlagt i løpet av mai.

Det er Bloomberg som rapporterer om dette men som også nevner at kildene, som er nært involvert i prosjektet, ikke vil navngis. Hverken talspersoner for Apple, eller CPU-produsenten TSMC selv har ønsket å kommentere saken.

Foretrekker kontroll med egenproduksjon

Produsenten Apple benytter seg av er Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, forkortet TSMC. Apple har valgt å lage sine egne prosessorer slik at de kan “skreddersy” dem til iPhone akkurat slik de vil ha dem. Mange andre Android-baserte telefoner derimot bruker tredjeparts leverandører som for eksempel Qualcomm Inc.

(Ill. ExtremeTech)

Vel å merke har også nå store konkurrenter som Samsung og Huawei begynt å gå over til å lage sine egne prosessorer for bedre kontroll, og kostnadsbesparing over lengre tid.

Annonse


I tillegg til iPhone har Apple sine spesiallagde prosessorer i andre enheter som Apple TV, Mac, og AirPods. Hovedprosessoren i de største Mac-modellene har hittil vært kjøpt fra Intel, men de ønsker å gå helt over til egenproduserte chips – trolig også fra sin partner TSMC i Taiwan.

Spenning rundt ytelse

De nye A13 prosessorene som nå skal i produksjon vil være med i de kommende tre modellene av iPhone til høsten. Disse er foreløpig kjent under kodenavnene N104, D43, og D44 – oppfølgere til henholdsvis iPhone XR, iPhone XS, og iPhone XS Max.

Det hersker store forventninger til hva de nye versjonen skal kunne prestere, men Apple skuffer sjelden på dette området, og vi kan regne med å få vite mer om ytelses-spesifikasjonene til A13 om ikke altfor lenge.

Kilde:
Bloomberg

Annonse