Hopp til navigasjon Hopp til innhold
(Ill.: Techadvisor.co.uk)

Stor skuffelse: vi blir ikke kvitt iTunes likevel

Ny app baseres ikke på iOS-kode.

Det har vært kjent at neste versjon av macOS kommer til å inkludere frittstående apper for både musikk, tv, digitale bøker, og podcasts. Apple har jobbet en stund med store endringer på disse.

Ryktene ble korrigert av Apple

Enkelte kilder antydet at spesielt musikk-appen skulle fungere via Marzipan – som lar brukere  kjøre iOS apper direkte på en Mac. Men nå har Apples utviklere selv kontaktet 9to5Mac for å irettesette hvordan det egentlig skal fungere.

Musikk-appen skal istedet være en frittstående AppKit applikasjon basert på iTunes. De som er vant med iTunes vil fortsatt ha smarte playlists, avansert kontroll over musikkbiblioteket, full synkronisering med andre Apple-enheter, og brenning av CD/DVD, for å nevne noe.

Skifter navn

Med endringen skal nå også iTunes på Mac skifte navn til bare ”Music” for å være mer konsistent med iOS. Apple sier at de muligens vil beholde en eldre versjon av iTunes tilgjengelig for enkelte som fortsatt vil ha visse funksjoner – for eksempel ringetoner og andre eldre ting.

Det hele er del av den større oppdateringen som startet med iTunes 12.7, og som skal være mer fokusert på musikk, film, tv, podcasts, og digitale bøker.

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, ios, itunes, mac, macos