Snart får du mulighet til å gjøre dette på Android mens du oppdaterer

Snart får du mulighet til å gjøre dette på Android mens du oppdaterer
Google skal la deg slippe å vente på installeringen.

Googles I/O-arrangement har hittil vært en eneste stor arena for selskapet til å vise teknologiske fremskritt de har å by på, men noen av disse nyvinningene har fått mindre oppmerksomhet enn andre. Blant disse er et par såkalte quality of life-endringer, der spesielt én av dem skiller seg ut.

Installeringen varierer mye i tid

Om du har erfaring med Android så har du sannsynligvis lagt merke til at enkelte applikasjoner ikke fungerer i det hele tatt fordi den krever en oppdatering, og avhengig av internettforbindelsen din så kan denne ta alt fra noen sekunder til flere titalls minutter.

Det hører snart gamle dager til, for Google annonserte nemlig en ny API som lar en installere oppdateringer mens man bruker selve applikasjonen.

Annonse

Rulles ut til alle utviklere etterhvert

API-en har fått navnet “In-app Updates” og gir mer kontroll over hvordan applikasjoner kan være på utkikk etter og installere oppdateringer i det de gjør seg tilgjengelige.

En rekke utviklere har allerede fått tilgang til API-en inntil videre som et ledd i testingen, men det vil gradvis bli mer utstrakt og en kan forvente at stadig flere applikasjoner kommer til å tilby muligheten – kanskje de største aktørene til å begynne med.

Kilde:
Wccftech
Android Developers

Annonse
Annonse