Presidentkandidat utrangert i Google av parodi-side
Presidentkandidat Joe Bidens mest pinlige øyeblikk rangerer høyt i Google

Annonse


Presidentkandidat utrangert i Google av parodi-side

Om bare litt over et år braker det igjen løs med presidentvalg i USA, og noen av kandidatene har allerede begynt å melde sin offisielle deltagelse. Tidligere visepresident under Obama, Joe Biden, er en av de som nå stiller for demokratene – men politikeren har allerede fått en litt dårlig start på kappløpet mot det hvite hus.

Biden har i flere offentlige sammenhenger, med kameraer til stede, oppført seg ganske uprofesjonelt rundt unge jenter og kvinner. Nå har noen samlet sammen alle disse klippene og bildene, og lagt dem ut på en webside i hans navn som en fleip. Siden er JoeBiden.info, mens JoeBiden.org for tiden er en blank side (den var tidligere linket til en side for Det Hvite Hus).

Gjørr narr av offentlig oppførsel

Dette er selvsagt en kinkig sak for presidentkandidaten – men verre ble det forrige uke da denne websiden ble rangert høyere i Googles søkemotor enn hans egen offisielle webside.

Parodi-websiden ser ved første øyekast også ut som en offisiell side, men man trenger bare bla litt ned for å se at dette er noe Biden neppe vil at noen skal se.

Annonse


På mange av klippene og bildene kan man tydelig se 76-åringen stå ubehagelig nær veldig unge jenter – og han stryker dem i håret eller hvisker ting i ørene deres. Jentene selv, og foreldrene som ofte er til stede, ser også pinlig berørt ut.

Uheldige sitater

Siden har også en del faktiske sitater som Biden kanskje helst skulle ønske hadde gått i glemmeboken. Blandt annet er det fremhevet en uttalse han gjorde i 2007 om at han syntes Barack Obama var “den første Afro-Amerikaneren i offentligheten som er smart, ren, og kan snakke godt for seg

Ukjent hvem som står bak

Ifølge analyseselskapet Acronym, har Bidens kampanje-team brukt rundt 3 millioner kroner på markedsføring hittil. Men som kjent er rangering i søkemotorer styrt mer av algoritmer basert på trender og andre faktorer som ikke kan betales. Dermed er dette blitt et PR mareritt for Bidens team.

Det er ikke kjent hvem som har laget parodi-websiden siden personen ønsker å være anonym, og det står bare en notis på siden om at den ”ikke er støttet eller betalt for av noen bestemt kandidat, komite, eller organisasjon”.

Rangerte raskt ved hjelp av sosiale media

Nyhetsportalen CNBC fikk kontakt med mannen bak parodien, som uttalte at han tror siden greide å rangere bedre enn Joe Bidens ofisielle side fordi han hadde kommet i forkjøpet med lansering – og fordi den hadde trendet veldig raskt på sosiale media rundt 1. april som en spøk.

I skrivende stund rangerer siden med Bidens pinlige videoer på topp i Google, for søk som ”Biden 2020 website” og ”Biden 2020” – mens hans egen side ikke en gang dukker opp på førstesiden.

Kilde:
CNBC

Annonse