Google Assistant blir 10 ganger raskere
Google presenterte store forbedringer til sin Assistant

Annonse


Nye Google Assistant kommer til Pixel 4 først og er 10 ganger raskere

Google’s årlige utviklerkonferanse IO går i dag av stabelen i California, og selskapet slår på stortromma med en rekke store nyheter.

Google Assistant får snart en stor oppdatering som Google stolt viste frem i åpningstalen. Stemme-assistenten er basert på enorme mengder data og kunstig intelligens, som hittil har tatt over 100 Gigabyte og krevet at man er tilkoblet nett.

Artikklen oppdateres.

Kan installeres lokalt – krever ikke lengre nett

Men med den nyeste versjonen av Google Assistant har utviklerne greid å redusere datamengden ned til bare en halv Gigabyte – noe som betyr at hele pakken kan installeres lokalt på telefonen. Dermed omgås også dilemmaet med nett-tilgang, og resultatet blir utrolig mye raskere.

Annonse


I en direktesendt demo viste Google frem eksempler hvor en bruker fortløpende ba Google Assistant om en rekke oppgaver, uten å måtte si ”Hey Google” eller ta pauser mellom hver oppgave. Det hele virker ekstremt strømlinjeformet.

Den nye versjonen blir tilgjengelig for Google Pixel 4 senere i år.

En smartere assistent

Assistenten vil nå også bli flinkere til å forstå hva du mener, og kan gjøre mer avanserte forslag med Google kaller “picks for you”. Med dette kan du for eksempel spørre assistenten om middagstips på sparket – og assistenten kommer umiddelbart med forslag som er nært relatert til ting den vet du liker eller har laget tidligere.

E-post blir enda bedre

I demonstrasjonen fikk vi også se hvor mye bedre assistenten vil bli til å tolke hva du mener når du formulerer en e-post. Noe av dette kan gjøres i dag, men i videoen over kan man se hvor mye raskere og mer smidig dette nå vil gjøres med oppdateringen som kommer først til Google Pixel 4.

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse