Skjermbilde 2019-05-07 kl. 14.50.05
Mange Linux-tilhengere satte nok kaffen i halsen av Microsofts avsløring.

Annonse


For første gang noensinne skal Windows få en ekte Linux-kjerne

Den søte musikken mellom Windows og Linux fortsetter. Nå har Microsoft annonsert at de kommer til å levere en komplett Linux-kernel i Windows 10.

Fra før gjør Windows Subsystem for Linux det mulig for brukere å installere Linux-distroer på PC-en, men Microsoft tar det nå altså enda lenger ved å implementere en egen versjon av den nyeste Linux-versjonen.

Kommer i juni

Den vil bli tilgjengelig først for Insider-medlemmer som kjører preview-versjoner av operativsystemet. Det skjer i slutten av juni, opplyser Microsoft.

Den første versjonen vil være basert på Linux 4.19, men vil videre følge oppdateringssyklusen for stabile Linux-versjoner.

Annonse


Første gang

Microsoft påpeker at dette ikke er første gang de lanserer en Linux-kernel ettersom de gjorde det med Azure Sphere i fjor, men dette er første gang det lanseres til Windows som en komplett kernel som ikke emuleres, men som kjører naturlig i Windows 10.

Det burde forventes hastighetsforbedringer, raskere oppstart og smartere bruk av RAM som følge av den nye Linux-kernelen.

Kilde:
The Verge / Microsoft

Annonse