OnePlus gjør dette for å unngå IP sertifisering
Ville du sluppet din nye OnePlus 7 i en bøtte med vann?

Annonse


OnePlus 7 tåler dette, selv om den ikke er godkjent for det

Om ikke lenge, 14. mai for å være eksakt, skal OnePlus offentliggjøre sine nye OnePlus 7 telefoner. Firmaet følger i fotsporene til både Apple og Samsung med å tilby vanntette design – men har i motsetning til de store gigantene valgt å ikke gå for IP sertifisering av de nyeste modellene.

IP-merking som forbrukerstandard

IP sertifisering står for Ingress Protection merking, som kort fortalt forteller hvor mye en bestemt telefonmodell skal kunne tåle av vannsprut, nedsynking i vann, støv, og lignende.

Kostnadsbesparing for kundene

En av grunnleggerne av OnePlus, Carl Pei, har uttalt seg om valget, og forklarer det med at IP sertifisering er svært kostbart for mobilprodusenter. Derfor vil de heller bespare denne kostnaden for å gjøre OnePlus 7 serien billigere.

Firmaet har istedet valgt å produsere en offisiell video som viser at de nye modellene tåler å dynkes i vann. Den 30-sekunder lange videoen som ble lagt ut i dag demonstrerer hva de mener.

Annonse


”Vi kjøpte en bøtte”

I videoen kan man se det som tilsynelatende er en OnePlus 7 Pro som slippes i en stor bøtte med vann. I beskrivelsen står det

” Waterproof ratings for phones cost you money. We just bought a bucket. Get ready for the #OnePlus7Series”

Samtidig advarer firmaet kunder om at selv om de vil forsikre folk om at modellene skal være vanntette – så kan de heller ikke garantere vanntettheten. Med andre ord – om du skulle risikere å miste den nye mobilen i vann så er eventuell skade på ditt eget ansvar.

Kilde:
OnePlus

Annonse


Annonse


Annonse