Intel: – Vi vil aldri utsette kundene våre for dette igjen

I fjor investerte Intel 1,5 milliarder dollar i et forsøk på å øke produksjonen av 14nm-prosessorer.

Ekstrem etterspørsel etter prosessorer i servermarkedet og på klient-nivå førte nemlig til at Intel ikke klarte å holde følge.

Problemene vedvarer i tredje kvartal

Men problemene med å levere nok prosessorer er ikke løst ennå, til tross for den massive investeringen. Det bekreftet Intel overfor investorer like før helgen.

Annonse

– Vi har økt kapasiteten for å forbedre vår posisjon i andre halvdel (av 2019, journ. anm), men produktmiksen vår vil fortsette å være en utfordring i tredje kvartal. Våre team jobber nå med å kunne levere i henhold til kundeetterspørselen, sa Intel-sjef Bob Swan.

Tilgjengeligheten av Intel-prosessorer har vært dårlig helt siden høsten 2018. Det har skapt hodebry for selskapet, som nå lover å aldri sette seg selv i en slik posisjon igjen.

– Våre leveransebegrensninger har hatt en opprivende påvirkning på våre kunder og økosystem. Vi har forpliktet oss til å aldri igjen være en begrensing for våre kunders vekst.

Microsoft: – Ikke lenger et problem

Tidligere i år gikk Microsoft ut mot Intel og hevdet at CPU-mangelen påvirket salget av Windows. Denne uken sa imidlertid Microsoft at Intels problemer ikke lenger er et problem for dem.

Det er forståelig. Intel har nemlig prioritert produksjonen av Xeon og Core i7/i9 -prosessorer som gjerne brukes av Enterprise-kunder. I tillegg har flere benyttet situasjonen til å bytte til AMD-prosessorer.

Det gjenstår nå å se om Intel klarer å løse utfordringene.

Kilde:
AnandTech

Annonse
Annonse