Utvidelsen for deg som vil ha tilbake gamle Gmail

Skjermbilde 2019-04-26 kl. 13.07.50
Simplify forenkler Gmail. Enkelt og greit.

Inbox (R.I.P) var en populær e-post-app som Google tok livet av 1. april i år. Dermed ble mange brukere «tvunget» til å tå tilbake til den ordinære Gmail-tjenesten, som for øvrig har fått en rekke designendringer de siste årene.

Laget av Inbox-grunnlegger

Og du er ikke alene om du synes designet er rotete.

Da er det gledelig at det finnes et godt alternativ som bringer tilbake de grunnleggende Gmail-funksjonene i et minimalistisk design. Det gjøres gjennom Chrome-utvidelsen Simplify, utviklet av eks-designer i Google, Michael Leggett. Han har vært med på å designe Gmail og er en av medgrunnleggerne av Inbox. Hvem andre kan være bedre skikket til å utvikle en enklere utgave av Gmail?

Annonse

Flytter på ting og skjuler unødvendigheter

Simplify verken fjerner eller legger til funksjonalitet til Gmail, men måten utvidelsen er designet på gjør at Gmail blir enklere i bruk. Det er i hvert fall undertegnedes konklusjon etter en ukes testing. Endringene er langt i fra dramatiske, men det er et par ting jeg setter pris på. Både Gmail-logoen og det store søkefeltet skjules. Søkefunksjonaliteten er flyttet og gjemt bak en dedikert søkeknapp til høyre på skjermen.

Sidepanelet kan skjules helt ved å trykke på en knapp øverst til venstre, og knappen for å opprette ny e-post er flyttet tilbake nederst i høyre hjørne.

Dette, sammen med noen flere små endringer, gjør at utvidelsen er verdt en titt. Hvis du vil at Gmail skal ligne mer på Inbox, derimot, kan du prøve utvidelsen vi omtalte tidligere i april.

 

Kilde:
Fast Company 

Annonse
Annonse