Mister tre nøkkelansatte i den berømte designavdelingen

Mister tre nøkkelansatte i den berømte designavdelingen
Først fra 2016 har Apple etterhvert mistet ansatte som har vært sentrale i oppbyggingen av selskapet.

Apples avdeling for industriell design ser ut til å gjennomgå store endringer i disse dager, hvis en ny rapport fra The Wall Street Journal er noe å gå ut i fra. Endringene innebærer at flere med tilnærmet veteranstatus i selskapet forlater Apple.

Sentral i oppbyggingen

Spesifikt så er det industridesign-avdelingen de forlater, en avdeling som i stor grad har vært med på å forme Apple til det selskapet er i dag. Gruppen har blitt ledet av Jony Ive og de de nylige avgangene skaper ekstra oppmerksomhet ettersom denne avdelingen lenge har bestått av de samme personene gjennom alle disse årene.

The Wall Street Journal skriver at Steve Jobs i sin tid var svært nøye med hvordan man satte denne avdelingen til å bli sentral i selskapets produktutvikling da han satte gruppen sammen, og at han nesten daglig besøkte dem for å se hva de hadde fått utført.

Annonse

Tar pause fra det profesjonelle liv

Blant de som forlater er i første rekke Rico Zorkendorfer og Daniele De Iuliis som sammenlagt har vært i selskapet de siste 35 årene, mens Julian Höning forlater designavdelingen først om noen måneder, etter et arbeidsforhold som har vart i over ti år.

Av de tre så er det hittil kun Zorkendorfer som har uttalt seg om situasjonen, der han forteller at det er snakk om en pause fra arbeidslivet for å tilbringe mer tid med familien, og at han har ansett det som et stort privilegium å ha jobbet i industridesign-avdelingen. Apple-veteranen forteller også avgangen deres kommer med et generasjonsskifte, der han roser den nye generasjonen designere i selskapet.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse