De lytter på brukerne og vet hvor de bor
Etter Bloombergs avsløringer har Amazon skjerpet hvem som har tilgang til å søke opp brukernes adresser.

Annonse


De lytter på brukerne og vet hvor de bor

Det er allerede kjent at tusenvis av Amazon-ansatte hører på Amazon Alexa-samtaler for å bedre tjenesten.

Ikke kall dem AI-er

For en ekte AI har ikke disse produktene, langt ifra: i stedet må mennesker lytte på samtalene, og fortelle systemet om det som skjedde da brukeren ba om noe, ble utført korrekt eller ikke. Disse tjenestene fungerer derfor langt mer som manuelle systemer som må leies av mennesker, enn selvlærende AI-er som vet hva de må gjøre for å bedre seg.

Det er vel ikke direkte sjokkerende at de må gjøre dette, men fordi selskapet ikke har sagt ifra at de gjør det på denne måten, utover i avtalevilkår ingen leser, er mange skeptiske til personvernet. Det har de grunn til.

Enkelt å finne ut hvor brukerne bor

For da det i dag ble kjent at de faktisk kan knytte hva en person sier til hvor personen bor, så føler neppe brukerne at personvernet blir ivaretatt.

Annonse


Det er Bloomberg som i kveld avslører at visse Amazon-ansatte kjenner til hjemadressen til Alexa-brukere. Det de gjør er å bruke tredjepartstjenester (som Google Maps), da de allerede kjenner brukernes nøyaktige koordinater. De lagres nemlig i Amazons sky-servere.

Ansatte som kjenner til systemet har skrevet under kontrakter som innebærer at de ikke har lov til å snakke om hva som skjer bak lukkede dører, men anonymt så sier de ifra hva som egentlig skjer.

Amazon bestrider det er et problem

“To medlemmer av Alexa-teamet er bekymret for at Amazon gir for utstrakt tilgang til slik informasjon og at informasjonen gjør det for enkelt å finne brukeren av enheten”, melder Bloomberg.

Amazon sier i en uttalelse at dette ikke stemmer, og at det er streng kontroll med hvem som har tilgang. Vi har hørt slike uttalelser før, blant annet fra Facebook, men en rekke ganger er det avslørt at det er langt fra sannheten.

Og ganske riktig: etter at Bloomberg publiserte historien, har medarbeidere som tidligere hadde tilgang, ikke lenger mulighet til å finne kunders hjemadresser.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse