Lilium
Lilium ønsker at dette helelektriske flyet skal kunne ta deg fra A til B om få år.

Annonse


Du kan kanskje bestille denne taxien fra smarttelefonen din i 2025

Tyske Lilium har utviklet en helelektrisk «flyvende taxi» som har en rekkevidde på 300 kilometer, toppfart på 300 km/t og som enkelt kan bestilles fra en smarttelefon.

Selskapet som har utviklet fartøyet, som kan fly fra New York til Boston på én time, prøver nå å få nødvendige godkjenninger for å kommersialisere produktet.

Søker godkjenninger

Lilium har nå satt i gang prosessen med å skaffe sertifiseringene som kreves fra Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået. Selskapet planlegger også å sende inn en søknad til amerikanske luftfartsmyndigheter.

Selskapet, som foreløpig er i oppstartfasen, hevder at deres femseters fly er miljøvennlig, fem ganger raskere enn en bil og mer stillegående enn en motorsykkel.

Annonse


Innen 2025

Den nyansatte finansdirektøren i selskapet, Christopher Delbrueck, sier de fortsatt er et stykke unna å kunne tilby denne transportmetoden for offentligheten.

Før det skjer må nemlig det økonomiske, altså driften av selskapet, være på plass. Hittil har Lilium hentet inn 190 millioner dollar som skal brukes til utvikling av flyene.

Målet er å ha en flåte av fly som opererer i byer verden over innen 2025. Nedenfor kan du se en demonstrasjon av flyet:

Kilde:
Bloomberg

Annonse