Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå kan du sette en maksgrense for handel i Play Store. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Google Play Store får budsjettfunksjon

Full oversikt over shoppingen.

I det stille har Google introdusert en helt ny funksjon til Play Store – der man kjøper applikasjoner, bøker, filmer og spill. Funksjonen er et slags budsjett, og hindrer deg fra å kjøpe mer en det forhåndsbestemte maksimale budsjettet ditt.

Sett en maksgrense

For å aktivere funksjonen går du inn på Play Store med hvilken som helst Android-enhet der du trykker hamburger-menyen og videre inn i «konto». Herfra trykker du «kjøpshistorikk», hvor du så velger en maksgrense på hvor mye du kan handle for.

Det presiseres likevel at denne maksgrensen kun hjelper deg med å holde oversikt – ikke vil det være en absolutt grense på hvor mye du kan handle.

Har ikke rullet ut til alle – ennå

Uansett, den nye funksjonen sørger for at du til enhver til er oppdatert med pengebruken din i Play Store, og du kan få varsel når du nærmer deg grensen. Om du ønsker så kan du også endre eller fjerne maksgrensen helt, dette gjør du ved å gå inn på kjøpshistorikk jvor du også finner en oversikt over måten du har brukt pengene dine på.

Funksjonen ser ikke ut til å ha rullet ut til alle brukere ennå, så du må bare vente litt dersom du ikke finner den nye funksjonen.

Skal du sette en maksgrense i Play Store?

Kilde:
Neowin

Stikkord: android, budsjett, funksjon, Google, google play store, maksgrense, Mobil, play store