Hinter til storinvestering i kommende Apple-spilltjeneste
Apple bør ikke ha problemer med å hoste opp 500 millioner dollar for spillplattformen sin.

Annonse


Hinter til storinvestering i kommende Apple-spilltjeneste

Under Apples siste konferanse i mars annonserte de planer om lansere sin egen tjeneste for spill, denne er døpt Apple Arcade og kommer med mer enn hundre eksklusive titler med tilgang til ekstra innhold, oppdateringer og reklamefri spilling. Det er masse ressurser som settes inn for at tjenesten skal ta form, og ifølge flere medier skal Apple ha investert tungt for å få det slik de vil.

Oppfordrer til eksklusivitet

En rapport fra Financial Times skal ha det til at selskapet spytter inn over 500 millioner dollar i tjenesten. Pengene er øremerket utvikling av spill, og ifølge avisen er investeringene i utviklernes budsjetter langt større enn det som brukes på typiske indie-titler.

Apple skal ha gitt uttrykk overfor utviklere at det følger med fordeler dersom de velger å gjøre spillene sine eksklusive til Apples plattform. Blant andre skal populære utviklere som Hironobu Sakaguchi, Ken Wong og Will Wright ha dedikert seg til denne plattformen, og selskapet har ellers satt i gang samarbeid med blant andre Konami og SEGA.

Synkronisering på iOS, macOS og tvOS

Slik vi kjenner til detaljene for nå så skal det være mulig å spille alle spill fra Apple Arcade uten internett-tilkobling, og de fleste spill vil være kompatible med kontroller. Den betalte tjenesten vil være tilgjengelig på iOS, macOS og tvOS, der spillprogresjonen kan være synkronisert på tvers av enhetene.

Annonse


Man har enda ingen offisiell pris på abonneringstjenesten, men det regner vi med å finne ut når vi nærmer oss lansering som er i høst.

Kilde:
Neowin

Annonse