twieet
TorrentFreak og Electronic Frontier Foundation mener DMCA-kravene er urimelig.

Annonse


– Å rapportere om brudd på opphavsretten er ikke brudd på opphavsretten

Digital Millennium Copyright Act (DMCA) skal sørge for at opphavsbeskyttet material ikke blir spredt på digitale flater. Men er loven i overkant streng?

Ingen lenker til ulovlig innhold – ble likevel fjernet fra Twitter

En TorrentFreak-artikkel fra 8. april ble startet på en rekke DMCA-krav.

Nettstedet skrev at serier som American Gods og The Spanish Princess hadde lekket på nettet.

Artikkelen lenket ikke til sidene der piratkopiene var tilgjengelig, ei heller nevnte de hvilke sider det dreide seg om.

Annonse


TorrentFreak-artikkelen ble deretter delt via Twitter. Det endte ifølge TorrentFreak med DMCA-krav, altså et krav om at tweeten måtte fjernes. Det var nettverket bak TV-seriene, selskapet Starz, som stod bak kravet.

Sjikanering av journalister

Electronic Frontier Foundation (EFF) publiserte deretter en Twitter-melding der de rettet kritikk mot DMCA-kravet. Tweeten, som lenket til TorrentFreak-artikkelen, mottok deretter selv et DMCA-krav og ble fjernet.

EFF har nå klaget inn kravet.

– Starz bør trekke tilbake DMCA-kravet og avstå fra å sjikanere journalister i fremtiden. Å rapportere om brudd på opphavsretten er ikke brudd på opphavsretten, skriver EFF i en uttalelse.

Organisasjonen har nå klaget inn fjerningen av tweeten. Målet er at klagen skal ende opp med at Twitter må gjenopprette tweeten.

At TorrentFreak-artikkelen inneholdt skjermbilder av det lekkede materialet er heller ikke god nok begrunnelse for DMCA-kravet, mener EFF.

– Starz har ingen rett til å bringe TorrentFreak til taushet eller blokkere lenker til nyhetsartikkelen. Artikkelen rapporterer at det er folk på internett som har brutt opphavsretten, men er stor forskjell på det og bryte opphavsretten selv. Skjermbildene er viktige deler som validerer påstandene i artikkelen.

Hva mener du?

 

Kilde:
The Verge 

Annonse