Dette er dårlige nyheter for deg som bruker Google Maps

Skjermbilde 2019-04-11 kl. 13.25.01
Google Maps har iløpet av sine 14 år vært fritt for reklame. Det er i ferd med å endre seg.

Google har en ambisjon om å gjøre Maps til en pengemaskin.

Ifølge Bloomberg planlegger Google å introdusere reklame i appen, som benyttes av flere millioner mennesker hver eneste dag.

Hevder det ikke skal være forstyrrende

Intervjuer med Google-direktører avslører at selskapet skal gjøre det enklere for annonsører å nå potensielle kunder gjennom karttjenesten. Nøyaktig hvordan dette skal gjøres i praksis er foreløpig noe uklart.

Annonse

Å servere reklame mens man navigerer etter appen er i verste fall livsfarlig, så vi regner med det ikke skjer. Vi håper i hvert fall ikke det.

Litt betryggende er det også at Google sier at de ikke vil at reklamen skal være forstyrrende. Det er også noe av grunnen til at selskapet ikke har tuklet så altfor mye med reklame i karttjenesten enda. Men de kan altså være i ferd med å åpne denne døren.

Betalte plasseringer

Google kommer trolig til å satse hardere på betalte plasseringer i søkeresultatene, altså en form for lokasjonsbasert markedsføring. Ikke så ulikt hvordan søkeresultatene på Googles nettbaserte søketjeneste fungerer.

Det er ikke utenkelig at selskaper som har betalt mest dukker opp øverst i søkeresultatet.

– Google har hittil tatt det med ro, men det er en stor mulighet for dem å øke inntektene på, sier assisterende direktør Andy Taylor i markedsføringsbyrået Merkle til Bloomberg.

Vi er spent på hvordan dette vil fungere i praksis. La oss bare håpe at det ikke ødelegger Maps-opplevelsen.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse
Annonse