Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tesla har forpliktet seg til å dele autopilot-rapport kvartalsvis. (Ill.: Tesla)

Ny autopilot-rapport: flere ulykker, men fortsatt færre enn når mennesker kjører

Tesla sin kvartalsvise oppdatering er klar.

Den amerikanske produsenten av elektriske kjøretøy Tesla har denne uken lansert en ny sikkerhetsrapport for autopilot som dekker første kvartal i 2019. Dette er den tredje av sitt slag, og rapporterer at man den siste tiden har sett flere ulykker forbundet med autopilot.

Gir ut kvartalsvis

Men – som det også kommer frem så er det i større grad enn noensinne klart at det er større sjanse for å være involvert i en bilulykke der autopiloten ikke har vært aktivert, enn når det faktisk har vært aktivert.

Initiativet for å skrive denne rapporten kommer som respons til det Tesla mener er urettferdig dekning av ulykker der Tesla-kjøretøy har vært involvert. Selskapet har nesten forpliktet seg til å gi ut en slik rapport for hvert kvartal fremover.

Flere ulykker enn før

Fra den første rapporten gikk det i oktober i fjor frem at man registrerte én ulykke per 3,34 millioner amerikanske mil kjørt. Tesla poengterte det som en sterk indikator at autopilot-kjøring er tryggere enn tradisjonell kjøring, der man så en ulykke-lignende situasjon for hver 1,92 millioner kjørte mil der autopilot ikke var aktivert.

Interessant nok har altså tallet for autopilot-baserte ulykker gått opp til én ulykke for hvert 2,87 millioner kjørte mil, mens antall registrerte ulykker uten autopilot ligger på én for hver 1,76 millioner mil kjørt.

Kilde:
Electrek

Stikkord: autopilot, Bil, elektrisk, Model 3, Model S, rapport, sikkerhet, tesla, ulykke