Ny autopilot-rapport: flere ulykker, men fortsatt færre enn når mennesker kjører

Ny autopilot-rapport: flere ulykker, men fortsatt færre enn når mennesker kjører
Tesla har forpliktet seg til å dele autopilot-rapport kvartalsvis.

Den amerikanske produsenten av elektriske kjøretøy Tesla har denne uken lansert en ny sikkerhetsrapport for autopilot som dekker første kvartal i 2019. Dette er den tredje av sitt slag, og rapporterer at man den siste tiden har sett flere ulykker forbundet med autopilot.

Gir ut kvartalsvis

Men – som det også kommer frem så er det i større grad enn noensinne klart at det er større sjanse for å være involvert i en bilulykke der autopiloten ikke har vært aktivert, enn når det faktisk har vært aktivert.

Initiativet for å skrive denne rapporten kommer som respons til det Tesla mener er urettferdig dekning av ulykker der Tesla-kjøretøy har vært involvert. Selskapet har nesten forpliktet seg til å gi ut en slik rapport for hvert kvartal fremover.

Annonse

Flere ulykker enn før

Fra den første rapporten gikk det i oktober i fjor frem at man registrerte én ulykke per 3,34 millioner amerikanske mil kjørt. Tesla poengterte det som en sterk indikator at autopilot-kjøring er tryggere enn tradisjonell kjøring, der man så en ulykke-lignende situasjon for hver 1,92 millioner kjørte mil der autopilot ikke var aktivert.

Interessant nok har altså tallet for autopilot-baserte ulykker gått opp til én ulykke for hvert 2,87 millioner kjørte mil, mens antall registrerte ulykker uten autopilot ligger på én for hver 1,76 millioner mil kjørt.

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse