Nighthawk AX4 kommer med ny teknologi for å gjøre internettopplevelsen din bedre.
Nighthawk AX4 kommer med ny teknologi for å gjøre internettopplevelsen din bedre.

Annonse


Dette er verdens første Intel-baserte Wi-Fi 6-router

I går presenterte nettverkselskapet Netgear en rekke nye Wi-Fi 6-routere. Blant disse er beistet Nighthawk AX4, som er den første av sitt slag.

Mye kraftigere enn før

For i tillegg til å være den første av sin type til å være Intel-basert, så er det den blant de første Wi-Fi 6-routere i markedet med dual-band “4-stream”-teknologi. Utover støtte for Wi-Fi 6 så finner man at Nighthawk AX4 gir hastigheter på opptil 3Gbps noe som skal gi en kraftig økning fra tidligere.

Dessuten forteller Netgear at man takket være redusert signalforstyrrelser kommer til å ha bedre tilkobling på alle enheter som kobles på nettet, slik at både online-spilling og strømming av Ultra HD 8K/4K skal gå jevnere. Routeren er utstyrt med en dobbeltkjerners prosessor som er utviklet til å kunne håndtere haugevis med filer uten at man skal merke dette på hastigheten i andre prosesser.

Annonse


Bedre sikkerhet

Den nyeste generasjonen med Wi-Fi-teknologi gir for øvrig bedre sikkerhet og mulighet til å koble opp 256 enheter gjennom slike Intel-baserte routere. Den fungerer med digitale stemmeaktiverte assistenter som Alexa, og oppdateres automatisk i det nye programvareoppdateringer slippes.

Nighthawk AX4 vil ved lansering koste 199 amerikanske dollar, neo som tilsvarer omkring 1700 norske kroner.

Kilde:
BGR

Annonse