Den nye iPhone-rekken kan bestå av varianter med 6.1-tommer og 6.5-tommer.
De nye iPhone-modellene kan by på flere designendringer enn vi trodde.

Annonse


Ny rapport: iPhone 11 kommer i 6.1- og 6.5-tommerutgave

De fleste rykter før nå skal ha det til at 2019-rekken med nye iPhone-modeller vil være direkte oppfølgere til XR, XS og XS Max fra i fjor. Nå derimot er det spredd helt ferske rykter som skal ha det til at vi i tillegg til mindre oppgraderinger på XS og XR kommer til å få to helt nye modeller med 6.1-tommer og 6.5-tommer OLED-skjerm.

Spådde riktig om iPhone 7

Ryktene har sitt opphav fra den kjente, japanske Macotakara-bloggen som tidligere har hatt flere riktige iPhone-spådommer, blant annet var de tidlig ute med å melde at Apple skulle droppe lydinngangen på iPhone 7. Nå skriver bloggen at de to nye telefonene får et endret design som skal være i henhold til utviklingen av det nye kameraoppsettet med tre sensorer fremfor to.

Og det nye oppsettet med tre sensorer skal være større enn noensinne tidligere i en iPhone, noe som naturlig nok vil resultere i bedre kameraegenskaper.

En annen konsekvens av designendringen er ifølge disse ryktene at rammen på telefonen blir litt tynnere for å få plass til de nye kamerakomponentene, mens telefonen i seg selv blir omlag 0,15mm tykkere. Kameraglasset kommer til å stikke mindre ut i den nye formen, med rundt 0,5 millimeter.

Annonse


Flere designendringer

Det skrives også at 6.1-tommeren størrelsesmessig kommer til å oppleves som noe midt i mellom 5.8-tommer iPhone XS og 6.1-tommer iPhone XR. Rammene vil naturligvis være tynnere enn XR ettersom man skifter ut LCD-teknologi til fordel for OLED.

For den større modellen så opererer man med andre endringer til designet: 6.5-tommeren vil være 0,4mm tykkere men til gjengjeld ha en redusert lenge på kameraglasset som stikker ut.

Ifølge Macotakara kommer begge telefonene med trådløs lading slik vi kjenner det fra den nye Samsung Galaxy S10-rekken, samt en 18W-lader med USB-C til Lightning.

Kilder:
9To5Mac
Macotakara

Annonse